Vårt nye helseteam – Kolstad

Vårt nye helseteam

Da Harald Markussen fikk tilbud om en attraktiv stilling på Toppidrettssenteret i Oslo og dermed «sa opp» i Kolstad, ble et nytt helse-teamet satt sammen – én nykommer og én kjentmann; Øyvind Skarsaune og Tommy Remen. Til sammen skal de fra 1. mai bekle en helstilling.

Det nye helseteamet vårt – Tommy Remen (t.v.) og Øyvind Skarsaune.

Tommy (40) har fartstid i Kolstad både som spiller og behandler. Etter fire år med naprapat-studier i Stockholm og med håndballspill på nivå tre, returnerte malvikingen hjem og fikk kontakt med Kolstad i 2014. Inntil nå har han vært innleid fra Nidaros Naprapati, en klinikk han driver sammen med Øyvind Brandsegg, også kjentmann i Kolstad-miljøet. Med Markussen ut, blir det nå en 40 prosent stilling for Tommy:

– Det betyr at jeg skal være med på kamper og i utgangspunktet på to treninger i uka. 

– Hvorfor være med i utvidet omfang i Kolstad?

– Det å være en del av dette laget er nesten som en drøm. Vi har ei fantastisk fin spillergruppe i et mer og mer profesjonelt miljø, som naturligvis også stiller stadig større krav til oss. Vi får også et tett samarbeid med Ole (Martin Viken) som sitter inne med masse kunnskap. Kommunikasjonsveien er kort og gir gode muligheter til idéutvikling i arbeidet vårt, sier Tommy.

Nykommer Øyvind (38), trebarnsfar, fysioterapeut med utdannelse fra Enschede i Nederland og med håndball-bakgrunn, han også. Oppvokst i Steinkjer og aktiv spiller frem til 17-årsalder. Et litt artig poeng er at han har hatt mange fighter med Stian Gomo og hans Sparbu:

– Vi vant ganske mye, men av en eller annen grunn tapte vi de fleste oppgjørene mot Stian sitt lag, innrømmer Øyvind. I dag er han, sambo Marte Risberg og de tre guttene Sondre (9), Ulrik (7) og Mikkel (1 ½ ) bosatt på Ranheim, og Øyvind er trener for de to eldste guttenes håndball-lag.

Også profesjonelt har vår nye «behandler» håndball-bakgrunn – som fysioterapeut for Byåsens damelag i fem år, frem til 2018. Derfra og frem til i dag har han vært «fysio» for langrenns-landslaget for kvinner. Den jobben skal han fortsette i, med mindre reiseaktivitet for å muliggjøre 60 prosentjobb i Kolstad. «Jeg blir i utgangspunktet hver dag på treningene», er Øyvind innstilt på. 

Landslagsjobb, trener for to små guttelag og i tillegg partner i Trondheim Idrettsklinikk; hvorfor i all verden «ja» til Kolstad?

– Jeg følger med på håndballen og har jo fått med meg det som skjer i Kolstad. Bitte litt har jeg allerede hatt nærkontakt gjennom basistrenings-prosjekt på Toppidrettssenteret i Granåsen. Det har vært artig å registrere hva Stian og laget har fått til. Det som trigger meg og ble avgjørende for mitt «ja», er muligheten til å være del av et profesjonelt miljø også i håndball. Jeg har fått være med på det i skiforbundet. Så håper jeg at jeg kan bidra litt til den samme utviklingen i Kolstad, sier Øyvind og legger til:

– Det viktigste med jobben min er å etablere et godt forhold til spillerne og også at jeg får minst mulig å gjøre; det vil si at vi har gjort en god jobb og kan «levere» så mange av spillerne til trenerne, klare til trening og kamp. På den måten blir vi målt på den viktige forebyggende jobben vi har gjort. Men så er det jo slik at i håndball er det store deler av tiden et par spillere som ikke er kampklare – og må ha behandling av oss.

TEKST og FOTO:
Tore Sæther / Kolstad Håndball