To riktig lekre timinutt – topoeng’eren aldri truet – Kolstad
(Photo by Robert Magnussen / Nidaros Foto.)

To riktig lekre timinutt – topoeng’eren aldri truet

Et timinutt før pause og like mange minutter etter – «bærre lækkert»: Fra 6-6 til til 13-7 og i starten på andreomgangen fra 15-9 til 21-12. Håndball-interesserte jærbuer fylte hallen og håpet kanskje på en resultat-skrell. De måtte nøye seg med å sitte ringside og oppleve et Kolstad-lag som i de sterke periodene viste internasjonalt klasse.

Vi reiser til én av de vanskeligste bortehallene, understreket både Stian Gomo og Christian Berge dagen før kampen. «Vanskelig» ble det bare i de ti første minuttene, til 6-6. Så fikk vi se et Kolstad-lag som var skikkelig påskrudd. Sander S. tok på seg både servitør- og eksekutør-rollen. Torbjørn stoppet en hel bråte med Nærbø-skudd – jeg mener det ble åtte redninger før pause – og kaptein Sigvaldi var offensivt upåklagelig; seks avslutninger (tre syvmetere) og alle i mål. Supert.

Om hjemmelagsspillerne og publikum hadde et lite håp om poeng da de gikk ut til andreomgangen med «bare» fem baklengs (9-14), forsvant det håpet like brutalt som luften ut av en sprukket ballong:

* 9-15 – Sander gjennombrudd på pasning fra Abelvik Rød
* 9-16 – Sander kontra på pasning fra Sigvaldi
* 9-17 – Abelvik Rød sin tur til å servere – Sander
* 9-18 – Gøran gjennombrudd på backhandpasning – over skulderen! – fra Sander
* 9-19 – Sander froskeskudd

Og da hadde det gått bare seks og et halvt minutt av omgangen og Nærbø-trener Fredrik Ruud hadde fått nok – time out. Etter kampen: «Én periode irriterer meg; de første minuttene etter pause. Da fikk Kolstad alt for mange enkle scoringer.»

Jeg vil kanskje heller si at det var noen angreps-aksjoner/samhandlinger der som det var høy klasse over. I tillegg gjorde vi nesten ikke tekniske feil i denne perioden. Torbjørn fortsatte også å plukke baller. Men om åpningsminuttene etter pause var suverent gode, så var de siste drøye ti minuttene av kampeb alt annet. Christian sa det slik i intervju med TV2 etter at 28-21 var innkassert: «Jeg likte litt dårlig avslutningsminuttene. Da brente vi alt for mange sjanser.»

Men han var også tydelig på at: «Vi var i perioder i dag gode og hadde hele tiden full kontroll på kampen.» Det siste på vel sies å være et velplassert trøndersk «oindersteitment».

Skår i seiersgleden

Det var at Adrian Aalberg måtte gå av banen etter ca. 20 minutter med en ankelskade. I et innhopp fra kanten landet han på foten til Nærbø-forsvareren. Adrian ble sittende på benken resten av kampen. Forhåpentligvis fører ikke skaden til at han blir tilskuer til onsdagens storkamp mot PSG i Trondheim Spektrum.

PS!
I sluttminuttene svidde vi fire sjanser alene med Nærbøs unge «andrekeeper», Martin Rugland.
Dagens kamp var forøvrig første seriekamp i år hvor vi scoret færre enn 30 mål, men det var også den største serieseieren på Jæren…