Kolstad-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Kolstad

Kolstad-Runar Sandefjord, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

I kveld mot Runar leverte Kolstad en omgang med forsvarsspill som kan måle seg med spektakulært angrepsspill. Åtte baklengsmål før pause! Det kalles topp-prestasjon.

Det sto innkjøring forbudt i Kolstad-forsvaret i store deler av kampen. Til og med playmaker Rasmus Carlsen leverte noen riktig gode «stoppmeldinger»

Han som sto bakerst i laget, Lars Eggen Rismark, sa det slik:
–  Første omgang var en oppvisning i ekstremt god kollektiv energi og god taktisk utførelse. At vi etter pause ble litt sløvere, gjorde noen enkle feil, det er typisk i slike kamper. Å vinne kamper er den viktigste bekreftelsen på en god prestasjon, sa Lars, som i tillegg til 14 redninger scoret to mål!

Gjestene fra Sandefjord hang med i et kvarter, til 6-6. Egentlig var det helt fra starten klasseforskjell på lagene. Grunnen til at Runar fulgte Kolstad på resultattavla, var at Kolstad-skudd – ikke minst fra kantene – ble «spist» av Runar-målvakt Christensen. Elias Thome på ytre høyre var én av dem som tapte dueller mot dansken, to i tallet. Hva tenkte Elias etter to svidde hundreprosent-sjanser?

Elias Thome startet med to bom fra kanten. Men i fortsettelsen var han feilfri; fem scoringer på like mange forsøk.

– Egentlig ingen ting. Det går på autopilot, vet du. Nå, etter kampen, tenker jeg at det kanskje ble vel mye video, litt for godt forberedt, smiler høyrekanten og legger til:

– Så begynte jeg å sette skuddene, også da på autopilot, så til slutt ble det vel flere treff enn bom…

Absolutt! Statistikken viser fem scoringer på syv forsøk. Elias er for øvrig en spiller som ikke bare vil score, men som gjerne vil gjøre det med høy underholdningsverdi, som gjør at man også må tåle noen brente sjanser:

– I alle fall i en slik kamp kan vi godt tillate oss å bomme noen ganger hvis vi prøver på litt artisteri. Folk kommer jo for å la seg underholde, for å oppleve litt artisteri.

Som kant-til-kant-pasninger, som flyvere, som bakhandinnspill – og i dag, som herlig forsvarsspill!

I førsteomgangen smalt det kontakt i duellene, uten at det ble mer enn én utvisning og én syvmeter imot. Selv playmaker Rasmus Carlsen sto frem med forsvarskvaliteter vi ikke har sett så ofte. Trener Stian Gomo smiler litt før han kommenterer:

– Rasmus har spilt godt i forsvar på treningene, så det var ikke veldig overraskende.

Men først og fremst er det angrepsspilleren Carlsen vi applauderer. I dag var han sistemann bare på én scoring, men noen riktig fine serveringer nikket vi begeistret til, og da han satte inn sitt eneste mål for kvelden, til 15-9, kom det med et kjapppt grunnskudd, en Carlsen spesial.

Simen Lyse var overbevisende god i sin egentlig come back-kamp etter håndskaden; både offensivt og i forsvar.

Flytter vi oss fra forsvar til angrep, kan vi like så godt ta Simen Lyse først som sist – kåret til Kolstads beste, ikke ufortjent…

Unggutten har vært ute av spill i to måneder – bortsett fra noen få minutter mot ØIF i Arendal i forrige kamp. I kveld startet Gomo og Samdahl med Simen – begge veier. (Han gjorde seg ikke bort defensivt!) Og trenerne fikk ikke minst godt betalt offensivt: Simen så ikke akkurat kamprusten ut. Han hadde vel et par-tre situasjoner hvor han feilvurderte – spill vs. skudd. Men du verden hva han kan, både trykke på i ankomst – og skyte – men aller mest som assistent med overlegne vurderinger, både i overtall og seks mot seks. Martin Kærgaard – leverte en utmerke strekkamp –  mottok noen av godbitene, og som trener Stian sa det, enkelt og greit:

– Lyse, det er x-faktor.
Simen selv sa det greit nok: – Dette var artig, men jeg ble ganske sliten i førsteomgangen. Hånden, den kjennes helt fin.

Det synes vi er mer enn fint! Velkommen tilbake, Lyse!

Martin Kærgaard – strålende strekspill i nok en kamp!

Med kveldens seier avanserte Kolstad i alle fall én plass på tabellen – forbi Runar. Stian syntes kvelden var artig og at det var fint å spille seg til full kontroll som laget hadde de siste tre kvarterene: – Det ble rett og slett en behagelig kamp for oss. Nå med to uker til neste kamp, får vi en hyggelig video-gjennomgang i morgen og ro i forberedelsene til neste kamp, om to uker.

Og åtte baklengs i en omgang, det er til og med bedre enn i den fantastiske kampen mot Drammen i Trondheim Spektrum for ett år siden. Da sto det 17-10 etter den første halvtimen. Så når slapp vi sist inn så lite som åtte i en førsteomgang, spurte vi en som både har vært med lengst og som det sikkert ikke er noe i veien med husken hos, Håkon Følstad:

– Tja, si det. Kanskje i Sparserien en gang, smilte en fornøyd lagkaptein.