Kolstad-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Kolstad

Kolstad-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

I seriepremieren borte mot Fjellhammer ledet Kolstad med ett. Det gjorde de også i Kolstad Arena i kveld; forskjellen er bare at første kamp endte med syvmålstap mens det i dag ble nimåls – seier. En herlig revansje i en kamp som bølget like mye som en storm i Nordsjøen.

Emil Raknes fikk sjeldent mye spilletid – en hel omgang – og den muligheten tok kantspilleren godt vare på – fem skudd, like mange mål.

Åpningen var utmerket. I løpet av de første åtte-ni minuttene scoret Kolstad seks, Fjellhammer ingen. Resten av omgangen klarte kolstadspillerne å overliste målvakt Alexander Martinsen fem ganger mens Lars Eggen Rismark måtte kapitulere ti ganger. Dermed ble det kliss jevnt til pause (11-10).

Og det fortsatte å svinge, det vil si de første seks-syv minuttene etter pause var jevne – til 16-14. Så takket hjemmelaget for følget, dro ifra og vant de gjenstående minuttene med 10-4.

Fra første sekund lyste det revansjehunger fra Kolstad-spillerne. Visekaptein Rasmus Carlsen førte an og fikk kjapt følge av Simen Lyse. De to scoret fem av de første målene. Det sjette puttet forsvarskriger Rasmus Mølgaard. For en sjelden gangs skyld ble han med i kontraen i stedet for å løpe bort til benken og bytte. Det ga altså uttelling.

Fjellhammer måtte klare seg uten en fingerskadet Marcus Fredriksen, målvakten som nesten på egen hånd slo Kolstad i Lørenskoghallen. De lot også Alexander Martinsen starte på benken. Han viste sin klasse i andre omgang mot Viking sist søndag – ti redninger – og fulgte opp da han kom inn i kveld, på stillingen 0-5. Resten av omgangen sto han i veien for ti(!) kolstadskudd. Noen minutter før og etter pause begynte det å lukte trøbbel, men altså ikke verre enn at denne gangen var det Kolstad som hadde hånd på rattet:

Det gikk noen kuler varmt, ja, som i denne Carlsen-duellen mot et par Fjellhammer-spillere.

– Fjellhammer er et vanskelig lag å slå. De spiller jevnt med nesten alle og gir seg aldri. Men i dag stilte veldig, veldig godt forberedt. Å lykkes gir en deilig følelse, smilte Rasmus Carlsen.

Fra tung dag på jobben til flott andreomgang

En annen spiller som hadde all grunn til å smile fornøyd etter kveldens velsmakende seier var Emil Raknes. 27-åringen fra Bergsøy ble foran forrige sesong hentet til Kolstad som andrevalg på høyrekanten til førstevalget Elias Thome. Forrige sesong var det meget smått med spilletid.

– Denne sesongen føler jeg at jeg har fått mer tillit og også har fått spilt mer, sa Emil da en hel andreomgang på banen og fem scoringer på fem skudd var «i boks». I tillegg gjorde han også flere gode forsvarsaksjoner.

Men det så litt labert ut før kampen. Mens lagkompisene lekte seg med fotballtennis, satt Emil litt slapt og så på…?

– Det har vært en lang og slitsom arbeidsdag som SFO-assistent på barneskolen i Klæbu, forklarte kant-Emil.

Emil Raknes hadde all grunn til å smile fornøyd etter 30 minutter med godt kantspill – i begge ender av banen.

Thome startet som vanlig der ute på høyresiden. Så pådro han seg et overtråkk på godfoten. Emil fikk beskjed om at han måtte gjøre seg klar for spill i andreomgangen.

– Og det er jo slik det er; min rolle er å være godt forberedt hvis jeg skal innpå. Beskjeden jeg fikk skapte masse adrenalin. Jeg hadde to skudd og null uttelling fra Runar-kampen litt i tankene, men da jeg satte den første i kveld, da var det greit. Og det er jo også jobben min; sette sjansene jeg får når jeg får spilletid.

Det har sunnmøringen også gjort stødig, altså bortsett fra Runar-kampen. På 12 skudd denne sesongen har han scoret på ni.

– Emil har tatt kvantesteg, både fysisk og håndballmessig. Han har virkelig tatt vare på mulighetene han har fått. Det er jo spillere i slike roller vi er avhengig av; spillere som kommer inn fra benken og bidrar, kommenterte Stian Gomo.

Hva så med fortsettelsen, Emil, du har kontrakt som går ut etter denne sesongen?

– Jeg har absolutt lyst til å bli. Vi er ei fin gruppe som jeg trives i. Så spørs det om kvalitetene holder til en forlenget kontrakt, svarer Emil.

Come back-Daniel (Brandmo) leverte varene fra venstrekanten; tre scoringer på fire skudd.

Godt bakover og lekent fremover

Kveldens klare seier skyldtes ikke minst krigersk godt forsvarsarbeid. Det ble taklet så det hørtes, også når playmaker Carlsen smelte inn i dueller. Lars sto i veien for seks færre baller enn Fjellhammer-målvakt Martinsen. Det skyldtes også at han fikk en god del færre skudd mot seg. Kompisene rundt målgården presset gjestene til å gjøre usedvanlig mange tekniske feil (19 telte jeg) som igjen ga Kolstad kontringsmuligheter på stripe; 14 i tallet når vi tar med både direktekontra og ankomst.

Å slippe inn bare 18 mål, er noe Kolstad bare har gjort én gang tidligere denne sesongen – i 28-17-seieren over Viking, førstkommende søndags motstander i Stavanger.

Offensivt var prestasjonene mer variable enn i andre enden av spillet. Men det var noen riktig flotte enkeltpresasjoner, av Carlsen, av Lyse og av Raknes. Rikelig anledning til å applaudere – ikke minst til kveldens angrepshøydepunkt: Lyse blindt oppspill til Brandmo som med kunstnerisk tøtsj tricket ballen i mål.