Bækkelaget Håndball Elite-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 – Kolstad

Bækkelaget Håndball Elite-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021

– Jeg følte meg fin i dag og veldig gira på to poeng. For meg handler det om ikke å tenke for mye, da slår autopiloten inn, og da er jeg som best.

Gabriel Settereblom kåret til Kolstads beste. (SKJERMDUMP: direktesport.no)

Det sa Gabriel Setterblom, kåret til Kolstads beste, etter sesongens første borteseier. 10 scoringer på 11 skudd, noen etter utmerket kollektivt spill, men ikke minst noen nettkjenninger som resultat av utmerkede individuelle prestasjoner. 

Men Gabriel er snar med å snakke om forsvarsspillets avgjørende betydning for 29-25-seieren over Bækkelaget:

– Vi hadde litt problemer med Sundal i starten, men justerte oss inn og fikk tak på ham. Jeg synes vi spilte en utrolig god forsvarskamp og fikk også bra med redninger av Lars. 

Toppscorer Gabriel innrømmer at det i starten på sesongen har føltes litt tungt, nærmest mørkt fordi:

– Vi gikk jo ganske sterkt ut før sesongen med at vi skulle ta nytt steg, bli beste lag i forsvar osv. Så var det nok mange som stusset litt på den ambisjonen etter de første kampene. Selv var jeg ikke veldig bekymret. OK at starten var i underkant av forventet, men vi er veldig tidlig i sesongen, minner Gabriel oss om.

Gabriel var ustoppelig i kveld. Ti scoringer på 11 skudd. Strålende!
(ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Og hva sier Stian Gomo om prestasjonen til sin venstrehendte bombekaster?

– Gabriel har virkelig funnet seg selv, ikke minst med tosifret antall scoringer i de to siste kampene, mot gode lag som Nærbø og Bækkelaget. Det er sterkt. Nå ser vi mye av den spilleren vi vet han kan være; uredd, med et giftig skudd og med god timing i det meste han gjør.

– I tillegg til Gabriel har jeg tre som også var sentrale – Carlsen, Putans og Eggen Rismark. Si litt om deres prestasjoner i kveld:

– Først vil jeg si at jeg synes det var mange som gjorde gode ting i dag. Midtforsvaret med Martin (Kærgaard) og Rasmus (Mølgaard) begynner nå virkelig å fungere, og Håkon (Følstad) var fin og rolig da han kom inn som playmaker, som en slags motpol til noen av de andre som gjerne kan bli litt vel hete av og til.

– Rasmus (Carlsen) synes jeg i dag var mer rolig enn han har vært i noen kamper. Han fullfører aksjonene bedre, og i tillegg til at han tar egne avslutninger så spiller han fri andre. Jeg ser gjerne at han spiller mye på playmaker-genet. Så fremstår han som den angrepslederen han skal være.

– Ronald (Putans) spilte i kveld sin tredje gode kamp på rad. Han virker stabilt god nå, noe som selvsagt har å gjøre med at han over tid har fått være frisk og skadefri. Så ser vi nå flere eksempler på han ekstremferdighet på skudd.

– Lars (Eggen Rismark) er alltid god når 3erne (gjerne Kærgaard og Mølgaard) foran ham er gode – som i dag. Jeg synes også det var artig å se at han virket så offensiv i spillet sitt. Og så reddet han jo to syvmetere fra Sundal – én i starten på begge omgangene.

Artig igjen å se en jublende Kolstad-ring etter en bortekamp.
(SKJERMDUMP: direktesport.no)

– Forbedringspotensial, Stian – returløp og tekniske feil…?

– Antallet tekniske feil under ti sier vi er ok, og dag hadde vi vel ni. Men den største minusen den var nok returløpene, ja.

– Du sa før kampen at dersom BSK-trener og din gode venn Jørgen Laug kom med noe annet enn 6-0-forsvar, så ville du bli overrasket. Ti minutter før slutt tok han time out og serverte to taktiske grep; 5-1 i forsvar og 7 mot 6 i angrep…

– Det var nok en slags desperasjon i det – fire mål bak og ti minutter igjen. Vi reagerte raskt med time out og tilpasset oss bra Jørgen sine grep.

– Og så går det vel an å si at denne seieren smakte minst like gode som bamsemums og at det kanskje heller ikke er noen ulempe at onsdagens motstander, Haslum, i kveld sjokkerte Håndball-Norge med å utklasse Elverum…

– He, he; seieren smakte, ingen tvil om det. Om det er noen fordel for oss at Haslum overrasket? Spør du Valery (Putans) så vil han kanskje si det. Stiller du samme spørsmål til Nils Arne Eggen, vil du trolig få til svar at selvtillit bygges gjennom seire. Det er nok et Haslum-lag med god selvtillit som kommer til Kolstad Arena på onsdag. Men vi bygget også selvtillit gjennom kveldens seier, sier Stian Gomo.

PS!
La gå at storscorer Emil Sundal scoret mye (syv mål) også denne gangen, men han ble holdt ned på en uttellingsprosent på 50. Bra!

Ti redninger, to av dem på straffekast, og i tillegg én scoring fra Lars Eggen Rismark i kveld. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

FAKTA
Bækkelaget – KOLSTAD  25-29 (12-12)
Nordstrand Arena – 11. oktober
Tilskuere: 200
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark 1, Simen Westby Johansen – Elias Thome 2, Henning Limstrand, Sander Rønning 3, Rasmus Carlsen 7(3), Gabriel Setterblom 10, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan, Martin Kærgaard 1, Håkon Følstad, Ronald Putans 5(2), Rasmus Mølgaard, Torbjørn Fredrikesen Eide, Aksel Hald, Magnus Stålefjell.
Bækkelagets toppscorer:
Emil Sundal 7(1)
Utvisninger; Bækkelaget: 2 x 2 min. – Kolstad: 1 x 2 min.
NB!
Lars Eggen Rismark satte et herlig punktum med å score Kolstads siste mål – fra eget målfelt og i tomt Bækkelaget-mål.