Bækkelaget Håndball Elite-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale – Kolstad

Bækkelaget Håndball Elite-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale

Adrian Aalbergs kneskade gjør at Sander Rønning nå i lang tid vil få ansvaret på venstrekanten.

Sander Rønning er klar til å ta hovedansvar på venstrekanten etter at Adrian Aalberg ble langtidsskadet. (FOTO: Tore Sæther)


– Det er leit med Adrians skade. Jeg har trent og håpet på at egne ferdigheter skulle gi meg mer spilletid og ikke at en skadet medspiller skulle gi meg flere sjanser.

Det sier 19-åringen som faktisk er inne i sin tredje sesong i Kolstad-stallen. Sander er oppflasket i Kolstad. I syv-åtteårsalderen hadde han daglig leder Jostein Sivertsen som én av sine trenere, og i årene fra han var ti til han ble 14, hadde han dagens elitetrener, Stian Gomo, som trener. Etter to sesonger i Sverresborg, Bringserie og en aldri så liten smak på seniorhåndball – 4. divisjon, ble han hentet over til moderklubben.

Mer stort enn skummelt

– Det var mer stort enn skummelt som 17-åring å få sjansen til å spille eliteserie for klubben min, husker den opprinnelige playmakeren som i elitestallen umiddelbart ble omplassert til kantspiller.

Den første sesongen i eliten fikk han en del spilletid, mer enn i sesong nummer to. 

– I perioder var det selvsagt veldig kjedelig bare å trene, uten nesten å få spille. Men hadde jeg ikke syntes håndball er artig, hadde jeg ikke giddet, innrømmer Sander. Det ble ikke noe mer spilletid på Sander i de første kampene denne sesongen heller. Det hjalp ikke at Daniel Brandmo la opp, for hjem kom Adrian:

Ville ta det opp med trener Stian

– Det er opp til meg selv, å vise på trening at jeg fortjener mer spilletid. Likevel så det ikke lyst ut, og jeg var for en stund siden på nippet til å ta det opp med Stian.

Høyt flyvende inn fra venstrekanten, men Sanders hovedambisjon denne sesongen er å bli en bedre forsvarsspiller. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Så åpnet det seg en mulighet i cupkampen mot Nøtterøy. Før den kom, sto han med til sammen med bare rundt 20 minutter på banen i de fem første seriekampene. Ikke mye involvert i spillet, ikke et eneste skudd avfyrt. Mot Nøtterøy spilte han hele førsteomgangen og scoret på tre av sine fem skudd. Mot ØIF i kvart’n var Adrian uaktuell på grunn av sin kneskade, og Sander var derfor på banen så å si hele kampen og scoret på to av tre skudd. 

Ambisjon – bli bedre i forsvar

I fortsettelsen blir det mye spilletid, og da handler det om mer enn å score mål. Sander har satt sine mål for sesongen i tråd med lagets – å bli best i Norge til å spille forsvar:

– Jeg har som sesongmål å bli en bedre forsvarsspiller; provosere frem «brøyt» på angrepsspilleren og bryte pasning og snappe ballen.

Nå må Sander altså belage seg på at det er han som er førstevalget på venstrekanten i lang tid fremover:

«Prestasjonene vil nok variere»

– Det er klart at det blir artig å få spille mer. Men det er jo ingen grunn til å legge skjul på at jeg er ganske uerfaren og at mine prestasjoner naturlig nok vil variere en god del. 

– For meg gjelder det også å innstille seg mentalt på at det er en ny rolle jeg skal fylle. Jeg får fortsatt trene hardt, og med mer spillerfaring vil forhåpentligvis også prestasjonen komme. Jeg har over tid gjort det bra på trening. Nå gjelder det å bevise det samme i kamp. Jeg føler med i hvert fall trygg på at jeg ikke skal drite meg ut, lover Sander Rønning – ny førstefiolinist på venstreflanken i håndballorkesteret Kolstad.

 PS!
Søndagens kamp mot Bækkelaget i Nordstrand Arena sendes på direktesport.no med avkast klokken 18:00.

Tekst: TORE SÆTHER