FyllingenBergen-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale – Kolstad

FyllingenBergen-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale

Nøyaktighet, tempo og posisjonering. Det er nøkkelordene «angrepstrener» Vegard Samdahl drar frem før morgendagens bortekamp mot Fyllingen/Bergen.

Fra gårsdagens trening: En meget aktiv Vegard Samdahl viste og forklarte detaljer i angrepsspillet – her til Henning Limstrand (t.v.) og playmaker Rasmus Carlsen.

På gårsdagens trening var det mye offensiv drill og mange stopp i spillet hvor Vegard pekte og forklarte.

– Utfordringen er å være bevisst disse tingene hele tiden. Men selv med trening hver eneste dag, kan det lett gå litt i glemmeboken, understreket Vegard etter gårsdagens økt.

I går var det i alle fall ingen mulighet å glemme de sentrale poengene for å skape et godt etablert angrepsspill. 

I flere av høstens kamper har et godt kollektivt angrepsspill vært etterlyst. Bare i korte perioder har det vært den ønskede flyten og effektiviteten i Kolstad-spillet. Hvorfor, Vegard?

– Bevisstgjøring er veldig viktig. Når vi ikke har fått til flyten i angrepsspillet, har det i hvert fall ikke manglet på motivasjon. Jeg føler likeel at vi nå har en grunnmur i spillet vårt som vi jobber med å bygge videre på.

Trener Vegard Samdahl «tegner» og forklarer til strekspiller Henning. Syklende i bakgrunnen to som dessverre ikke kan spille i Bergen søndag; Adrian Aalberg og Simen Lyse.

– Nøyaktighet påpeker du, og da tenker du både på spillet og avslutningene, skuddene…

– Nettopp, og da gjelder det for eksempel å være i fart når man mottar ballen slik at man kan skyte på ett steg og ikke være nødt til å bruke tre. Da blir det for lett å stoppe. I dag synes jeg vi hadde en fin gjennomkjøring. Det var godt å se spillernes respons på angrepsdrillen, sa Vegard Samdahl og understreket at også for angrepsspillet gjelder:

– Den største utfordringen er oss selv. Vi har nok å spille på til å løse det forsvaret Fyllingen måtte komme med. 

Én seier og ett tap – hver sesong…

En liten statistikk-bit til slutt: Kolstad har spilt 10 eliteseriekamper mot Fyllingen. I hver av de fem sesongene har lagene vunnet hver sin kamp og altså tapt én. Av Kolstads fem seire er tre hentet på bortebane…

NB!
Kampstart i Framohallen søndag ettermiddag er fremskyndet én time til klokken 17:00. Kampen vises på direktesport.no. Kommentarer og kamprapport får du som vanlig her på Kolstad sin hjemmeside.

Tekst og foto:
TORE SÆTHER