FyllingenBergen-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Kolstad

FyllingenBergen-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

25-23 over Fyllingen i Bergen var en riktig godis; vi passerte Fyllingen på tabellen, tok en verdifull topoenger, viktig også fordi:

Det ser ut til å gå veien…

– Det er ti dager til neste kamp og derfor godt å ha med seg denne seieren inn i en treningsperiode mot Drammen-kampen, sa en fornøyd Stian Gomo.

I Framohallen i ettermiddag var det et oppgjør som var litt sånn berg-og-dalbane på måltavla – inntil hjemmelaget fikk et overtak mot halvspilt omgang – 9-6. Men resten av omgangen var Kolstad sterk – 7-2 til pause. Denne perioden ble krydret med noen skikkelige lekkerbiskener. Jeg tenker på Rasmus Carlsen sin presise diagonalpasning til Elias Thome, som kantspilleren takket for og satte i målgarnet. Og Elias som gjorde alt selv til første Kolstad-føring på 12 minutter; stjal ballen, kontret og scoret. Martin Kærgaard inne på streken bidro også flott med to scoringer, effektiv nedflating slik at Gabriel kunne froske inn 11-10 og en helhjertet jobb som gjorde at Fyllingen pådro seg en tominutter.

Etter noen åpningsminutter med ganske stor fart, hadde begge lag mindre trykk på gassfoten:

– Ja, det var nok noen situasjoner med beskjed om å roe ned i stedet for å kjøre på, og det tror jeg var fornuftig for oss. Vi fikk ikke brukt Ronald, og Gabriel var heller ikke helt restituert etter sykdom, kommenterte treneren, mens Mr. 100-prosent på høyrekanten (Elias) mente det var viktig at vi var raskere fra midten slik at det vanskeliggjorde Fyllingens forsvars-angrepsbytter. Én gang gikk det også over styr for hjemmelaget; feil bytte og dermed en utvisning.

Rasmus Carlsen sto bak mye positivt i angrep og ble kåret til Kolstads beste. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Rasmus Carlsen ble kåret til Kolstads beste. Ingen grunn til å være uenig i det. Rasmus skapte mye uro for de blå-gule med sitt engasjement, han scoret på seks av ti skudd (godt innafor for en bakspiller) og var nestsist på ytterligere fire scoringer. 

– Rasmus var god blant flere gode. Jeg synes vi hadde en god dansk trio i dag – (Rasmus) Mølgaard og Martin (Kærgaard) sto godt i midten bak. Elias var vel veilfri på skudd, og Eskil satte preg på spillet da han kom inn etter pause. I det store og hele er jeg mest fornøyd med forsvarsspillet. Vi slipper inn bare 23 mål, vi tok storscorer Inge Aas Eriksen helt ut av kampen. Og aller bakerst var Lars god – ikke minst i de siste minuttene da kampen ble definitivt avgjort. Slik gjør gjerne riktig gode målvakter, konkluderte Gomo sin oppsummering.

Tilfredse smil i Kolstad-leiren etter sesongens andre borteseier.

Nå har Kolstad-guttene vært gjennom to perioder med tre kamper på seks-syv dager. I morgen er det derfor treningsfri – Stian Gomo:

– Det første vi skal gjøre nå er å restituere godt, pleie både hode, skuldre og knær før vi er i vanlig gjenge igjen.

Etter tre kamper på ei uke er det nå altså kampfri i halvannen uke. Neste oppgave, Drammen i Kolstad Arena onsdag 28. oktober.

PS!

Ronald Putans var med i troppen til Bergen, men kom ikke på banen. Sikkert lurt med tanke på den smellen han fikk i bakhodet mot Haslum sist onsdag. En småsyk Gabriel Setterblom, usikker før kampen om han i det hele tatt kunne spille, bidro med noen viktige aksjoner – to scoringer og fire målgivende.

TEKST: Tore Sæther
FOTO: Skjermdump direktsport.no

FAKTA
FyllingenBergen – KOLSTAD  23-25 (11-13)
Framohallen – 18. oktober
Tilskuere: 200
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 6, Henning Limstrand 1, Sander Rønning 2, Rasmus Carlsen 6(1), Gabriel Setterblom 2, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan 1, Martin Kærgaard 6, Håkon Følstad, Ronald Putans, Rasmus Mølgaard 1, Magnus Stølefjell, Torbjørn Fredriksen Eide.
Fyllingens toppscorer:
Herman Bredal Oftedal 6
Utvisninger; Fyllingen: 4 x 2 min. – Kolstad: 2 x 2 min.