Halden Topphåndball-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Kolstad

Halden Topphåndball-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Det ble en kamp i berg og dalbane-stil. Det ble en duell mellom to rutinerte målvakter. Det ble også en kamp mellom skarpe skyttere, og det ble en type kamp som det er usedvanlig morsomt å vinne – tett og ikke avgjort før den ble avgjort – 23-21-seier i Halden – og god jul! 

Halden har vært en skikkelig vrien motstander for Kolstad. Noen av de mest sviende nederlag i eliteserien er påført oss av haldenserne. I Remmenhallen hadde vi før dagens kamp bare vunnet én på fem forsøk. Nå er det to på seks, og takk for det! 
 
Målvakt er halve laget, er et kjent stamme-uttrykk i håndballen. I dag var det en klisje til å forstå. Hos hjemmelaget sto evigunge(?) Morgen Nergaard forbasket godt, reddet 100 prosent-sjanser på stripe og virket nesten umulig å overliste. 16 redninger stoppet han på – to av dem fra syvmeteren. Men vår sisteskanse, Lars Eggen Rismark, var på samme nivå – 15 redninger og tre-fire av dem kom mens de to poengene ennå ikke var sikret – skudd fra strek, 7-meter og kant. 

Lars Eggen Rismark spilte en avgjørende rolle da seieren endelig ble sikret.
(ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Siste kamp i koronaåret 2020 ble som ventet en jevn batalje, med høy temperatur og innimellom også ganske så ampert mellom de svartkledde Halden-spillerne og våre i kolstadhvitt. Ikke bare ble kampen jevn, den utviklet seg i rykk og napp, med skiftende ledelse, noe disse «holdeplassene» vitner om: 

* 13. minutt: 7-4 til hjemmelaget 
* 20. minutt: 8-8 
* Til pause: 14-10-føring til Kolstad 
* 35. minutt: 13-14 – Halden kommer halsende 
* 46. minutt: Vi har overtaket igjen – 19-15 
* 53. minutt: Forspranget vårt halvert – 20-18 
* 56. minutt: 23-19 – vi har bra kontroll 

– Det er jo vanlig at bortekamper mot Halden blir så jevne. I dag ble det også en skikkelig fysisk kamp, en kamp som betydde mye for begge lag. Vi kom i gang med mye energi og vilje og fikk betalt for det, noe som vi må ta med oss videre, sa Lars Eggen Rismark. Han hadde all grunn til å være fornøyd både med seieren og sin egen innsats: 
 
– Jeg fikk jo til en del redninger, spesielt mot slutten av kampen. Forsvarsspillet synes jeg i sin helhet var bra. Før pause sto vi nok best mot et Halden-angrep som var mer kollektivt spillende enn i 2. omgangen. Da slapp vi til Toke Schrøder litt for mye. Han er jo en spiller med et godt skudd og som krever stor oppmerksomhet. 

Rasmus Carlsen holdt godt i styrepinnen, puttet åtte og var nest sist på ytterligere tre fire scoringer. (ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

Den danske skytteren banket inn åtte mål, det samme som både Rasmus Carlsen og Simen Lyse. Men mens Schrøder trengte 19 skudd for å få åtte treff, var tilsvarende tall 13 og 16 for Rasmus og Simen. De to var også to som trener Stian Gomo trakk frem som sentrale bidragsytere: 
 
– Carlsen tok det ansvaret vi ønsker han skal gjøre med de skuddene han er så god på i tillegg til strø rundt seg med gode pasninger. Lyse er jo ekstremt god når han er god; det så vi flere eksempler på i dag. Ellers er jeg godt fornøyd med det Mølgaard, Kjærgaard og Gabriel presterte i begge ender av banen. Og så er det jo ikke uviktig at man har en god målvakt, spesielt når motstanderen også har det, smilte Stian. 

Selv for oss som så kampen på skjerm, følte vi på en til tider veldig amper stemning mellom spillerne. Det virket som det ble avlevert både kullsvarte øyekast og resolutt kraftige fysiske smeller… 

– Vi har snakket om at vi absolutt ikke skal være det hyggeligste laget i eliteserien, uten at vi spiller stygt. I dag var vi akkurat der, fysisk tøft, men ikke stygt. Det er mange år siden vi var på den linjen, sa en fornøyd trener, fornøyd både med to poeng og spesielt med tanke på at det nå straks er jul som blir etterfulgt av en treningsperiode på over én hel måned før det igjen skal fightes med knallharde taklinger og svarte blikk – og med scoringer fra kantene… 

Min konklusjon etter dagens 60-minutter i Remmenhallen: Det er slike kamper som er ekstra artig å vinne! 

PS! 

En lei episode mot slutten av 1. omgangen. Eskil Dahl Reitan fikk seg en skikkelig smell i hodet like etter at han kom på banen for første gang og ble hjulpet av banen (BILDET). Smellen var såpass kraftig at trenerne valgte å ikke bruke Eskil senere i kampen. 

TEKST: Tore Sæther 

FAKTA 

Halden Topphåndball – KOLSTAD 21-23 (10-14) 
Remmenhallen – 13. desember 
Tilskuere: 40 
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome, Henning Limstrand, Sander Rønning, Rasmus Carlsen 8(2), Gabriel Setterblom 4, Emil Raknes, Eskil Dahl Reitan, Martin Kærgaard 2, Håkon Følstad, Simen Lyse 8, Ronald Putans, Rasmus Mølgaard, Daniel Brandmo 1. 
Haldens toppscorer: Toke Schrøder 8(2) 
Utvisninger; Halden: 3 x 2 min. – Kolstad: 5 x 2 min.