Kolstad-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale – Kolstad

Kolstad-Fjellhammer, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale

I morgen er det 38 dager siden Gabriel Setterblom var på banen. Tre kamper har han stått over. For å si det forsiktig; 23-åringen er klar for å bidra til at Kolstad revansjerer det forsmedelige tapet for Fjellhammer i sesongåpningen.

Sesongen har i det hele tatt vært variabel for høyrebacken. Tirsdag 4. august pådro han seg en skade i venstre ankel. Seriestarten var i fare. Tre-fire uker før kampstart burde egentlig holde. Det holdt så vidt. Gabriel snørte skoene på seg, bare for å få kjenne på en stor skuffelse – klart nederlag mot nykommerne fra Lørenskog:

– Jeg kjente jo at det lugget veldig. Det gjorde skikkelig vondt. Timing og rytme var ikke som de skulle.

Triatlon-skade

Nå er ikke lange skadeavbrekk noen ny erfaring for Gabriel. Som Herulf-spiller mens han ennå gikk på videregående, fikk han to sesonger ødelagt med hodeskader:

– Første gang skallet jeg sammen med en medspiller; fikk bruddskader og kronisk hodepine. Jeg var ute fra oktober til mai. Andre skade kom året etter. Da var jeg i gang med en triatlon, stupte uti og traff en stein. Det skjedde i august. Jeg var ikke i kamp igjen før i mars.

Også som elitespiller har Gabriel fått kjenne på langvarig skadeavbrekk. Som fersk Halden-spiller pådro han seg en ankelskade som satte ham på tribunen i tre-fire måneder. Denne sesongen skulle det altså bli sykdom som parkerte spiller nummer 13!

Virus, men ikke korona

– Jeg kjente meg ikke bra onsdagen før kampen mot Bækkelaget 11. oktober. Jeg følte meg heller dårlig, kaldsvettet, hadde 38,6 i feber og fikk tatt en korona-test. Den viste seg å være negativ. Jeg trente og tenkte at dette går over. Det gjorde det ikke. Jeg var sliten, sov dårlig og var i det hele tatt «ikke til stede». I denne perioden fikk jeg tatt flere korona-tester – legen ble nok ganske lei av meg…  Alle testene var negative.

Det var jo enda bra. Likevel en heller frustrerende periode hvor elendigheten sakte, men sikkert slapp da en ti dagers antibiotika-kur begynte å virke. 

Slik gleder vi oss til å se Gabriel igjen, og dette er kvaliteter som både danske og svenske eliteklubber har vist interesse for. (Foto: ROBERT MAGNUSSEN)

Danmark og Sverige lokket

Å få storscorer Gabriel med igjen, er en riktig god ting for Kolstad. Det var en periode i sommer hvor det kunne se litt stygt ut for en tidlig exit fra Kolstad og Trondheim. Gjennom agenter fikk Gabriel beskjed om at det var klubber både i dansk og svensk eliteserie – tre i tallet – som kunne tenke seg hans signatur.

– Det var jo smigrende det, for så vidt. Likevel kom jeg ganske fort til den erkjennelsen at det fortsatt er Kolstad som er viktigst for meg. Jeg tror ikke at jeg er klar for å markere meg i dansk topp-divisjon. Men jeg vil veldig gjerne være med Kolstad mot norgestoppen, er gladmeldingen til kolstadmiljøet. Og for å understreke at han mener alvor, så signerte Gabriel forleden på en forlenget kontrakt. Nå er han kolstadspiller til utgangen av 2022/23-sesongen – minst.

Revansjelysten er stor

Og til de nære ting; morgendagens kamp mot Fjellhammer i Kolstad Arena: Gabriel er mer enn klar til kamp:
 
– De skal få kjenne på revansjelysten vår etter glippen i seriestarten. Nå har ikke det vært bare bra på treningene for min del. I går for eksempel var det ingenting som fungerte. Lars tok alle skuddene mine! Onsdag er jeg klar til å gå utpå og «spille spillet mitt».

Hva forventer så Stian Gomo av sin venstrehendte skytter?

– Ikke mye. Gabriel er kamprusten etter å ha vært ute i over fire uker og med to av ukene uten trening. Å vente for mye av ham allerede mot Fjellhammer, vil være urettferdig.

Tekst og foto: TORE SÆTHER