Bomskyting til å grine av – Kolstad

Bomskyting til å grine av

Mot Halden i kveld skulle Kolstad-guttene bekrefte prestasjonene fra den gode kampen mot Drammen for bare tre dager siden. Det endte totalt annerledes.

Forståelig nok dårlig stemning i Kolstad-leiren etter kveldens 27-28-tap for Halden.
(FOTO: Robert Magnussen)

Østfoldingene langt bak Kolstad på tabellen kom til Trondheim med bare 12 spillere. Det skulle ikke ha vært nok, men var det – først og fremst fordi hjemmelagets spillere frustrerte både seg selv og publikum med elendig skyting, rett og slett til å grine av.

Nå var hjemmelagets beste i kveld, Rasmus Carlsen, slett ikke på gråten, men skuffet var han, veldig skuffet:

– La gå at Obling sto godt i mål; han er en dyktig dansk målvakt. Men vi brent så alt, alt for mange sjanser, sykt mange, og bomskuddene kom fra alle posisjoner; streken, kantene, bakfra og på kontra.

– Jeg synes faktisk vi i perioder spilte en god kamp, men vi brente f…ing så mange sjanser. Det skal bare ikke gå an, og jeg vet ikke hvorfor, sa playmakeren. Han scoret kampens første og siste mål; det siste var bare resultatkosmetikk. Halden ledet med to og det sto igjen bare rundt ti sekunder da Rasmus scoret sitt sjette.

Rasmus Carlsen – fryktelig skuffet toppscorer etter kveldens kamp.

Håndball kan være bare så innmari gøy når laget ditt lykkes, som Kolstad gjorde i flere perioder både før og etter pause. Kanskje de to aller beste, i starten på andre omgang med fire kontringsmål på stripe – to av dem satt inn av «forsvarsspiller» Thor Magnus Five – og opp i 18-13-ledelse. Men moroa varte i bare tre-fire minutter. Neste høydepunkt, etter to Halden-reduseringer sendte Kolstad opp i 21-15-ledelse. Da var det spilt i 40 minutter.

Hvordan klarte vi å rote bort denne kampen, lurte nok Kolstad-spillerne også på. Her med Thor Magnus Five og Elias Thome. (FOTO: Robert Magnussen)

Men så kom bølgedalene frustrerende dype. Skuddbommene florerte. Obling sto godt, men skytingen hos hjemmelaget var trøstesløs dårlig. Jeg regnet ut en uttellingsprosent på 53. Det holder ikke. Og i retning det motsatte målet klarte et «snaut» Halden-mannskap (12 spillere) i perioder å løpe over Kolstad-laget. Det hjalp ikke hvor mye trener Gomo ropte på «retur», «retur», «retur».

Ikke hadde Stian noen god forklaring på hvordan laget kunne gi fra seg seksmålsledelsen – 21-15 – nesten halvveis i andreomgangen. Han hadde ingen forklaring i det hele tatt:

– Nei, jeg har ikke det. Det så jo ut som vi hadde god kontroll på 21-15. Men så begynte vi å ta halvsjanser, ikke tok vi returløpene godt nok. Hvorfor? Vet ikke. Det er nesten ubegripelig.

Jeg skal heller ikke forsøke meg på noen god forklaring på hvorfor. Men det var ikke vanskelig å se at i det siste kvarteret var det en gjeng med Kolstad-spillere som opptrådte med veldig høye skuldre. Det var mye ballkasting uten å angripe. La gå at dommerparet kanskje var vel tidlig opp med passiv-armen ved et par anledninger, men de fleste passiv-advarslene var korrekte. Så tannløst var Kolstad-angrepet.

Halden-målvakt Bertram Obling hadde sin store del av æren for at Halden tok begge poengene med hjem fra Kolstad Arena. Dansken stoppet 19(!) Kolstad-skudd.

Halden ledet kveldens kamp ca. 40 sekunder før pause, ca. fire minutter i andreomgangen – men av de fire var kampens to og et halvt siste minutt.

Etter meget skuffende prestasjoner og to uventede tap – mot Fyllingen og Halden – er Kolstad Arena ikke lenger et uinntagbart fort.  Onsdag om to uker får Team Gomo sjansen til å gjøre noe med det. Da kommer Runar på besøk.

PS!
Statistikk kan noen ganger være et herk, ikke at Kolstad-guttene hadde den minste flik at dette i hodet under kampen. Men det er da faktisk slik at Halden på besøk i Trondheim mot Kolstad har vunnet annethvert år. I fjor tapte de…

PS2!
Halden-strekspiller Rasmus Mølgaard scoret i kveld på fem av sine syv skudd. Neste sesong spiller han i Kolstad-drakt.

Tekst: TORE SÆTHER