Kolstad-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale – Kolstad

Kolstad-Halden Topphåndball, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Forhåndsomtale

Av én eller annen spesiell grunn er det flere av dagens kolstadgutter som har en fortid i Halden Topphåndball – fire har faktisk spilt i østfoldingenes drakt:

Kolstad-kvartett med fortid i Halden: Gabriel Setterblom (foran) og fra venstre: Adrian Aalberg, Rasmus Mølgaard og Rasmus Carlsen.

Adrian Aalberg, Rasmus’ene Carlsen og Mølgaard og Gabriel Setterblom. 

De tre sistnevnte har spilt elitehåndball for østfoldlaget, mens Adrian spilte der i 1. divisjon. 

Vi har stilt halden-kvartetten spørsmål om hva de husker fra tiden i Halden med størst glede, og hvordan vi onsdag skal sørge for å sikre oss vår fjerde seier over Halden – på 11(!) forsøk…

Adrian Aalberg
Spilte for Halden i én sesong (2011-12)

«Jeg ble faktisk med på opprettelsen av en ny klubb, overgangen fra Tistedalen til Halden. Jeg signerte for Tistedalen, men spilte etterhvert for Halden – i 1. divisjon. Det var ikke minst fint å ha en så god trener som Jonas Wille – kunnskapsrik og en fin fyr. Dersom vi skal vinne må vi spille både disiplinert og smart. De spillerne vi i første rekke må demme opp for, er Trym Bilov Olsen og Toke Bjelke Schrøder. I tillegg har Halden gode kantspillere.»

Rasmus Carlsen
Spilte tre sesonger i Halden (2013-16)

«Jeg har mange positive minner fra de årene i Halden. Ikke minst knyttet vi gode vennskap. Noen av våre beste venner er i Halden. Klubben er som en eneste stor familie, alle kjenner alle. Og ikke minst har vi gode minner derfra fordi vår datter ble født mens jeg spilte for Halden. Hvordan slå Halden? Vi må «være der» helt fra starten. Er vi 100 prosent, så vinner vi. Halden svinger ganske mye i prestasjonene, både som lag og individuelt. De har en god danske målvakt. Men vi skal først og fremst ha fokus på oss selv.»

Rasmus Mølgaard 
To sesonger i Halden (2018-20)

«Beste minner? Å vinne cupfinalen og i tillegg få en sesong i europacupen. Så var det fint å være en del av den gode HTH-kulturen. Vi må være forberedt på å møte et Halden-lag som elsker å krige. Sentrale spillere vi må få tak på er bakspillertrioen Trym (Bilov Olsen), Toke (Bjelke Schrøder) og Kristoffer (Henriksen).»

Gabriel Setterblom
Fire sesonger for haldenserne (2015-19)

«Beste minner fra årene i Halden er folkene rundt laget, de frivillige, THT-familien som de gjerne kalles. Jeg modnet i de årene på mange vis. Så var jeg heldig som hadde gode trenere i Jonas Wille og Jan Thomas Lauritzen. For å slå Halden er det tre spillere vi spesielt må ta oss av; bakspillerne Trym Bilov Olsen og Toke Bjelke Schrøder. Og så har unggutten Kasper Lien vært ekstremt god ute på høyrekanten – blitt utpekt til Haldens beste spiller i de tre første kampene.»

Tre seire, syv tap

Her er foreløpig fasit i eliteserien mot Halden Topphåndball. To av de tre seirene er kommet på hjemmebane. Dags for en ny hjemmeseier på onsdag…?

2015/2016:
Kolstad – Halden  21-34
Halden – Kolstad  32-26

2016/2017:
Kolstad – Halden  23-21
Halden – Kolstad  29-27

2017/2018:
Halden – Kolstad  30-26
Kolstad – Halden  27-36

2018/2019:
Halden – Kolstad  27-24
Kolstad – Halden  37-29

2019/2020:
Halden – Kolstad  23-25
Kolstad – Halden  27-28

Tekst og foto:
TORE SÆTHER