Kolstad-Haslum HK, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Kolstad

Kolstad-Haslum HK, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport


Strålende målvaktspill, bra i forsvar, elendig angrepsspill.

Lars Eggen Rismark spilte en strålende kamp, med store redninger på rekke og rad.

En kortversjon av Kolstad i kveldens 23-24-kamp mot Haslum, en oppsummering som nok ikke møter motstand hos noen i kolstadleiren, heller ikke hos trener Stian Gomo:

– Det var rett og slett begredelig det vi presterte fremover. Det er ikke vanskelig å spille forsvar mot oss når vi opptrer slik vi gjorde i kveld. Det ble alt for mye én og én, alt for lite kollektivt. Vi holdt også for lenge i ballen, angrepsflyt manglet, og så gjorde vi for mange tekniske feil – og ble hardt straffet. Godt forsvarsspill skal gi trygghet; det skjedde ikke i dag.

Kaptein Håkon Følstad og klart beste Kolstad-spiller, Lars Eggen Rismark, er helt på linje med sin trener. Håkon: «Når Lars står så godt som han gjør og forsvarsspillet er bra, da skal vi ikke tape. Men vi manglet angrepsflyt og gjorde for mange tekniske feil.» Lars: «Vi hadde for mange tekniske feil og ble enormt hardt straffet. Vi kastet også ballen nærmest i fanget på dem. I kveld var det hovedsakelig fremover det sviktet.»

For med 24 baklengsmål, da skal man vinne håndballkamper. Kolstad har spilt 117 eliteseriekamper. I bare fire kamper, før kveldens, har vi tapt når vi har sluppet inn 24 mål eller færre!

Lett å forstå stemningen på Kolstad-benken etter kampslutt…

Kveldens kamp ble akkurat så tett som vi hadde ventet. Avstanden var i størstedelen av kampen maks to mål, men det var Haslum som stort sett ledet. Mot slutten hadde gjestene føring med tre mål, som Kolstad nesten klarte å utligne. Med fem-seks sekunder igjen å spille, og på stillingen 23-24, fikk Kolstad frikast. Oppstilling og Gabriel-skudd – i stolperota.

24 baklengs er altså helt ok – selv om de foran kan takke keeper Lars for mye reparering. Han reddet flere situasjoner mot Haslum-spillere gjennom alene, og han reddet tre(!) syvmetere.

Angrepsspillet var urytmisk og nærmest haltende. Alle holdt ballen bittelite for lenge til at man kunne spille ut forsvarerne. Noen få individuelle pluss-aksjoner skal nevnes:

* Håkon Følstads redusering til 19-20 da han blåste ballen over hodet på keeper Trond Tjemsland med et vidunderlig underarmsskudd.

* Emil Raknes sin følsomme «knorr» på innhopp fra kanten og over en sjanseløs Haslum-keeper. Emil hadde også en effektiv innstart fra kant og inn til streken hvor han ble presist servert av Rasmus Carlsen og scoret til 12-13.

Martin Kærgaard – én av få pluss-spillere i det offensive spillet.

* Pluss i mine notater også for Martin Kjærgaards mange gode aksjoner inne på streken, og Eskil Dahl Reitans pågangsvilje – selv om han ikke lyktes hver gang. Den helhjertede satsningen på kontra som ga 23-24 og et ørlite håp om poeng, er et godt eksempel.

Neste kamp for Kolstad er søndag borte mot Fyllingen/Bergen, et Fyllingen-lag som i kveld bare fikk med seg det ene poenget mot Viking – men ett mer enn det Kolstad klarte…

Tekst: TORE SÆTHER
Foto: ROBERT MAGNUSSEN

FAKTA
KOLSTAD – Haslum 23-24 (11-12)
Kolstad Arena – 14. oktober
Tilskuere: 200
KOLSTAD: Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Elias Thome 1, Henning Limstrand, Sander Rønning 1, Rasmus Carlsen 7(5), Gabriel Setterblom 2, Emil Raknes 2, Eskil Dahl Reitan 4, Martin Kærgaard 3, Håkon Følstad 2, Ronald Putans 1, Rasmus Mølgaard, Torbjørn Fredriksen Eide, Magnus Stølefjell.
Haslums toppscorer:
Benjamin Hallgren 6
Utvisninger; Kolstad: 3 x 2 min.  – Haslum: 7 x 2 min, inklusive rødt kort (Viktor Glatthard)