Kolstad-Nærbø, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale – Kolstad

Kolstad-Nærbø, Eliteserien Menn > Forhåndsomtale

– Det er ingen tvil om at vi må gi litt ekstra juling for å slå Nærbø.

Kapteinassistent Rasmus Carlsen peker på et poeng som flere har nevnt etter å ha sett Kolstad denne høsten: Det smeller for lite i Kolstad-forsvaret. Det gjør ikke vondt nok for motstanderne å fighte seg inn – og forbi – kolstadmuren. 

Rasmus på treningen i kveld – med playmakerbrillene på…

– Vi er litt for snille, i alle fall har vi vært det så langt. Vi må krige sterkere, og det er et tegn på at vi klarer det om vi pådrar oss en utvisning for mye enn én for lite, sier Rasmus og legger til at mot Nærbø blir det lett å komme i riktig kampmodus. Det gir seg nærmest av seg selv, som betyr at man ikke har vært godt nok forberedt i de to dårlige kampene så langt – mot Fjellhammer og Sandefjord?

– Neiii, egentlig ikke. Jeg så ingen tegn på at forberedelsene til de to kampene ikke var gode nok. Vi spilte også ganske bra i første del av kampen, men ble litt stresset i spillet vårt da vi kom etter. Jeg finner det vanskelig å sette ord på, vanskelig å forklare hvorfor vi har spilt dårligere mot antatt svakere motstandere enn mot Elverum. De to uventede tapene har vært dyre lærepenger med tanke på tapte poeng. Egentlig burde det ha vært nok med den ene, åpningskampen mot Fjellhammer.

Gjennombrudd etter sugende finter og stor fart – Carlsen-spesialitet.

I likhet med resten av Kolstad-laget har Rasmus vært bra «på» – altså bortsett fra de to skuffende kampene mot nyopprykket motstand. Midtbacken står så langt som Kolstads toppscorer – 24 uttellinger på 38 skudd, uttelling 63 prosent som er godkjent pluss for en bakspiller. I tillegg har Rasmus servert mange ganger til andres scoringer:

– Ja, jeg er godt fornøyd med min egen start på sesongen – bortsett altså fra de to dårlige kampene. Jeg føler jeg har levert bra både som playmaker og farlig avslutter og tror det kanskje er den beste sesongstarten jeg har hatt i min karriere.

I morgen er Carlsens playmaker-kvaliteter og avslutter-effektivitet ønsket – i stort monn. Nærbø er en hard nøtt å knekke. Tallenes tale fra tidligere eliteseriemøter er tydelige nok: 

To seire og to tap på fire kamper. Begge seirene har vært knappe; +1 og +2 – men begge er kommet på hjemmebane…

Tekst og foto: TORE SÆTHER