Kolstad-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Kolstad

Kolstad-Nærbø, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Da Gabriel Setterblom skar gjennom Nærbø-forsvaret og scoret til 28-26, gjensto mindre enn to minutter. Et par sekunder før kampen var over, utlignet jærbuene på en flyver. Bittert.

Ingen tvil om hva Rasmus Mølgaard føler rett etter kampen; det er ikke glede over å ha tatt ett poeng…

Men som syvmålsscorer og bestemannspris-vinner Ronald Putans sa det: – Vi skal ikke grave oss ned for mye. De scorer tross alt noen bra mål. Deres tre siste er marginale, og ja, det føles som om vi tapte ett poeng og ikke vant ett.

De to tidligere eliteseriekampene i Trondheim mot Nærbø har vært tette oppgjør, men med Kolstad-seier i dem begge. Kveldens oppgjør var enda jevnere. Kolstadguttene førte de første ti-elleve minuttene (til 6-5). Siden overtok Nærbø føringen, og Kolstad var ikke i tet før det gjensto seks minutter av kampen på stillingen 25-24.

Før kampen snakket Stian Gomo om en motstander som var meget uberegnelig – har mange strenger å spille på – og en kanonskytter som Lars Hamre på høyre bakspillerposisjon.

Vi fikk servert begge deler.

Meget god 2. omgang av Lars Eggen Rismark.

Men som Lars Eggen Rismark også poengterte da dramaet i Kolstad Arena var over:

– Nærbø har skarpe skyttere på alle de tre bakspiller-posisjonene. Det er sjelden vi møter et lag som har det.

Da vi intervjuet Rasmus Carlsen i går, understreket han betydningen av å krige hardere enn det vi har sett tidligere denne høsten. Lagkompisene tok opp hansken fra spillestyreren. Det var stor vilje selv om det før pause ikke like stort treff på taklinger og blokkeringer. Gomo:

– I første omgangen sto vi ikke godt nok sammen, selv om vi kriget bra. Det er ikke så rart. Vi prøver jo ut forskjellige relasjoner nå som vi må klare oss uten Simen (Lyse) som vi har brukt i sentral rolle i hele oppkjøringen.

Bakerst i Kolstad-laget merket også keeper Lars at forsvarsspillerne foran ham ikke traff godt nok. Det førte også til vanskelige arbeidsforhold for målvakten, som bare hadde én redning før pause.

Ronald Putans i herlig forsvarsfight. I tillegg leverte han en meget god angrepskamp.

Da både 5-1-forsvaret med Putans foran og en flatere formasjon med Mølgaard og Kærgaard i midten satt godt, førte det også til flere redninger. Jeg noterte 12(!), mens Nærbøs keeperduo ikke hadde en eneste redning i 2. omgangen.

“Periodevis leverte vi årsbeste”, konstaterte trener Stian etter at den superspennende kampen var over:

– Å gå fra fem bak (18-23) til to foran (26-24) var en kjempeprestasjon. Jeg synes faktisk vi hadde fortjent begge poengene, og jeg burde ha kastet time out-kortet  da det gjensto et drøyt minutt og vi ledet 28-27.

– Jeg tror flere fikk godfølelse etter denne kampen, og så skal vi ikke glemme at Nærbø er et bra lag, tilføyde Stian.

Gabriel Setterblom leverte en strålende angrepskamp og ble kampens toppscorer.

Når skuffelsen over det tapte poenget har avtatt i styrke, tror jeg bestemt at ikke minst Gabriel Setterblom og Ronald Putans ser tilbake på sine bidrag med tilfredshet.

Gabriel var superskarp – 10 mål på 11 skudd, og de kom både etter bestemte og direkte froskeskudd og noen herlige fintende gjennombrudd. Han fikk stort sett hvile på benken i forsvar: – Det var fantastisk å sitte og se Mølgaard gå foran og de andre følge på med knallhard kriging. Det ga masse energi.

For Ronald, som stort sett har spilt forsvarsroller, var kvelden også en storfin offensiv prestasjon. Fire 7metere i nettet – tre knallharde og én følsom og iskald lobb. I tillegg avleverte han tre kontante froskeskudd.

Rasmus Carlsen i en klinsj på sidelinjen. Det var høy temperatur – også med et smil på lur, selv om Nærbø-lagleder Rune Haugseng gjør alt annet enn å smile…

Og så har jeg ikke glemt at Rasmus Mølgaard ser ut til å bli bedre fra kamp til kamp. At unggutten Eskil Dahl Reitan startet kampen på banen og var imponerende god  det første kvarteret både som avslutter og som servitør. Adrian Aalberg og Elias Thomes kvaliteter som kantavsluttere er viktig og morsomt å se. At Rasmus Carlsen denne kvelden ikke traff med skuddene, får så være. Han drev spillet og var nest sist på flere.

Etter tre kamper på under ei uke, er det nå ei uke til neste kamp – kvartfinalen borte mot ØIF Arendal.