Rørvik-Kolstad, NM Senior Menn 2122 > Forhåndsomtale – Kolstad
25.Aug 2021 NM kamp mellom NTNUI og Kolstad. FOTO: Robert Magnussen

Rørvik-Kolstad, NM Senior Menn 2122 > Forhåndsomtale

NM-eventyret har tatt oss til Rørvik i 3. runde NM. Vi har møtt Rørvik i mange tøffe oppgjør opp gjennom årene, og de imponerte stort når de slo Orkanger 36-15 i 2. runde NM. Kolstad på sin side kommer fra 36-27 mot NTNUI, i en kamp der vi fikk brukt hele mannskapet vårt.

Kolstad har flere sesonger bak seg i 2. divisjon, der vi ofte har tatt turen opp til håndballbygda Rørvik. De rødkledde fra Helgelandskysten har alltid slått godt fra seg, og vi forventer en tøff match i dag også. Til tross for at det bor bare litt over 3 000 innbyggere i Rørvik, så har herrelaget deres stort sett holdt seg i 2. divisjon gjennom mange år. De siste årene har de også fått hjem lokale profiler som Anders Morken og Mathias Langli, som fortsatt holder meget høyt nivå i 2. divisjon. Morken har tidligere vært i Kolstads søkelys, og vi jobbet med å få han til Trondheim den gangen han spilte for Haslum i Eliteserien. Han takket dessverre nei, men en som tok turen til Trondheim var Mathias Langli. Han var en viktig brikke for vår partnerklubb Tiller Håndball, og gjorde seg tidlig bemerket rundt omkring i Trøndelag. Nå har altså begge flyttet hjem og spiller for Rørvik, sammen med flere unge spennende talenter.

Det er for øvrig feststemning når Rørvik inviterer til NM kamp i kveld, i splitter nye SinkabergHansen Arena, som har flott fasiliteter med sine 3 håndballflater. Kveldens kamp blir ikke den offisielle åpningen av arenaen, men blir det første store idrettsarrangement i den topp moderne hallen. Vi håper vi kan by opp til fest og attraktiv håndball, samtidig som vi selvsagt håper på Kolstad-avansement.

Kampstart er 18.00 i SinkabergHansen Arena.