Viking Håndball-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport – Kolstad

Viking Håndball-Kolstad, REMA 1000-ligaen Menn 2021 > Kamprapport

Jeg tror ingen, absolutt ingen – hverken i Viking eller i Kolstad – trodde at dagens kamp i Stavanger Idrettshall skulle ende med nimålsseier(!) til hjemmelaget. Men det gjorde det: 36-27 var for Kolstad et sjokkerende og utrolig skuffende resultatet.

Dette sluttresultatet ville gitt heftig odds hos bookingselskap.
(FOTO: Skjermdump direktesport.no)

I hjemmekampen mot Viking var Kolstad aldri truet; vant med 11. I dag var laget aldri  i ledelsen. Det var en forestilling som jeg kan tenke meg sved like hardt i Kolstad-leiren som det Rosenborg-supporterne måte tåle etter 0-3-tapet – mot Viking i Stavanger.

Jeg trodde slett ikke på dagens utfall. Hadde tro på at blemmene tidlig i sesongen ikke skulle gjenta seg og at det stabile forsvarsspillet den siste tiden skulle vises frem også i dag. Så feil som jeg tok!

Vi er halvveis og har sluppet inn 19(!) mål – 12 flere enn i førsteomgangen mot Viking hjemme i Kolstad Arena. (FOTO: Skjermdump direktesport.no)

I løpet av fem og en halv eliteserie-sesong har Kolstad bare fire(!) ganger tidligere sluppet inn 36 mål eller mer – og tre av de fire kampene har vært mot landets to beste lag, Elverum og ØIF Arendal.

Så hvordan i all verden skal man forklare kveldens bunnprestasjon. Forsøk du, Ronald Putans:

«Vi har i alle fall fått nok et bevis på at nyopprykkede lag skal man aldri gi blod på tann. Da henger de seg på, og da blir det farlig – som vi også i kveld fikk erfare. Gir vi dem fingeren, tar de hånden, rett og slett. Vi må hekte dem av tidlig. Dette svir skikkelig etter en kamp som vi selvsagt skal vinne, og når vi ikke når målene våre, så føles det «dritt».»

Enn du, Stian Gomo, kort tid etter kampslutt, hvilke tanker gjør du deg; hvordan i all verden kunne dette skje?

«Jeg vet rett og slett ikke. Vi må i alle fall spille forsvar. Det gjorde vi ikke i dag. Det var bare trist å se på, også med tanke på hvor bra vi har vært defensivt i mange kamper i det siste. Hvorfor det skjer, det har jeg ikke noe godt svar på. Men det må jo være noe å finne i forberedelsene til kampen. Fjellhammer borte, Sandefjord borte og nå Viking borte – tre nyopprykkede lag som vi taper mot. Er det noen fellesnevner her?»

Det er et kvarter igjen av kampen; vondt har gått til det verre; ni mål bak!

Ingen tvil, Kolstad serverte i dag en overraskende dårlig defensiv prestasjon. Dueller ble tapt, skudd for dårlig blokkert, og rundt målgården hang aksjonene ikke sammen. Det ble scoret ufattelig mange mål fra halvdistanse – og fra kantene.

Flere forsøk på å gå fra vanlig 6-0-formasjon til 5-1, førte ikke frem. Lars Eggen Rismark, i de ca. 27 minuttene han sto før han ble byttet ut, reddet ett skudd. Man vinner ikke håndballkamper med slike tall.

Viking hadde før pause en uttellingsprosent på 83(!) Det var utvilsomt noen av de 19 baklengsmålene før pause som var mulig å ta. Men det skal også sies at spillerne foran ga ikke målvaktene sine direkte gode arbeidsbetingelser. Lars endte opp med åtte redninger, bare to færre enn Viking-keeper Lerang, men Lars sine siste syv kom først da kampen i realiteten var tapt.

I andre enden av banen var samhandlingen mye godt fraværende. Rytme var mangelvare, og det ble alt for mange enkeltprestasjoner. Ballen ble ikke «sluppet» tidlig nok. Flyten manglet. Når så uttellingsprosenten på skudd ikke var bedre enn 58 prosent – Viking sin prosent var betydelig sterkere; 71 – ja, da ble det i sum en dårlig dag på jobben.

På en skuffende Kolstad-dag; la meg også trekke frem noen lyspunkter:

* Martin Kærgaard levde opp til sitt rykte om en «Mr. 100%». I dag fire mål på fire skudd. I tillegg noen gode nedflatinger.

* Ronald Putans var ustoppelig fra 7-meteren – seks ganger – og scoret i tillegg tre mål på like mange skudd. Kolstads beste.

* Gabriel Setterblom var kamprusten de minuttene han fikk spille før pause. Men i andreomgangen så vi glimt av den «friske» Gabriel.

* Høydepunktet for meg: Eskil Dahl Reitans susende underarmsskudd – opp i målet – et lite timinutt før kampslutt.

TEKST: Tore Sæther